Revalideren na hartklachten.

Revalideren na hartklachten.2017-05-29T22:52:30+00:00

Project Description

Revalideren na hartklachten

Bewegen en revalideren

De resultaten van wetenschappelijk onderzoek geven duidelijk aan dat training binnen de hartrevalidatie leidt tot een toename van de inspanningstolerantie. Daarom zou een passend voorgeschreven en uitgevoerd trainingsprogramma een kernonderdeel moeten zijn van de hartrevalidatie van patienten met angina pectoris (pijn op de borst),  hartinfarct, hartoperatie ( omleidingen) ,dotterbehandeling als ook voor patienten met chronisch hartfalen.

Persoonlijk beweegprogramma

Medisch Beweegcentrum heeft speciaal voor mensen met een hartaandoening een beweegprogramma ontwikkeld. Onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten start u met uw individuele beweegprogramma, dat volledig is afgestemd op uw beperkingen. Het bewegen zelf gebeurt in groepen, met mensen die ook bekend zijn met hartaandoeningen. Iedereen volgt hierbij zijn eigen beweegprogramma.  Zo begeleiden wij mensen met hartaandoeningen met veilig en verantwoord bewegen. Hierdoor verbetert de gezondheid  en neemt de kwaliteit van leven toe.

Starten met verantwoord bewegen

U start het Beweegprogramma Hartaandoeningen met een uitgebreid intakegesprek. We bespreken het doel dat u wilt bereiken. We kijken naar uw persoonlijke beperkingen waarmee  rekening moet worden houden in het beweegprogramma. U doet een inspanningstest, zodat duidelijk wordt met welk beweegniveau u veilig en verantwoord kunt starten. Met deze gegevens stellen we een individueel beweegprogramma op. Dit is volledig  gemaakt voor uw persoonlijke situatie. Onder begeleiding van een van onze specialisten gaat u dit in twaalf weken uitvoeren.

Individueel en in groepsverband

Het Beweegprogramma Hartaandoeningen is voor uw persoonlijke situatie opgesteld. Gedurende het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut , Deze kijkt of de doelen behaald worden en stuurt eventueel bij. Het bewegen zelf vindt in groepsverband plaats, met mensen die ook bekend zijn met hartaandoeningen. Iedereen  volgt zijn eigen beweegprogramma. In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaring uitwisselen.

Fit blijven

Na het volgen van het  Beweegprogramma Hartaandoeningen kunt u bij het Medisch Beweegcentrum blijven trainen om fit te blijven. Wij hebben diverse trainingsmogelijkheden, zoals Medisch Fitness. U kunt vrijblijvend Informeren naar onze mogelijkheden.

Informeer bij het Medisch Beweegcentrum of bij uw Zorgverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoedingen.

   OPENINGSTIJDEN

Maandag – vrijdag 8:00 – 19:00
Maandag- en donderdagavond tot 21:00
Zaterdag – zondag gesloten

   0495 494 393

De specialisten

Naam Achternaam
Naam Achternaam
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti.
Naam Achternaam
Naam Achternaam
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti.
Naam Achternaam
Naam Achternaam
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti.

Maak een afspraak

Een afspraak maken gaat heel eenvoudig. U kunt zowel zonder verwijzing als met verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij ons terecht. Indien u wil dat één van onze medewerkers contact met u opneemt voor het inplannen van een afspraak of als u een andere vraag hebt, kunt u onderstaand formulier invullen.