Etalagebenen.

Etalagebenen.2017-05-29T22:51:56+00:00

Project Description

Perifeer arterieel vaatlijden/etalagebenen

Bewegen

Bij patienten met etalagebenen is aangetoond dat conservatieve behandelingen, (dus geen operatie en/of dotterbehadeling) waarbij patienten gestimuleerd worden veel te lopen, meestal leidt tot verbetering van de loopafstand.

Persoonlijk beweegprogramma

Het Medisch Beweegcentrum heeft speciaal voor mensen met etalagebenen een beweegprogramma ontwikkeld. Onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten start u met uw individuele looptraining, die volledig is afgestemd op uw beperkingen. Het bewegen zelf gebeurt in groepen, met mensen die ook bekend zijn met perifeer arterieel vaatlijden. Iedereen volgt hierbij zijn eigen beweegprogramma. Zo begeleiden wij mensen met etalagebenen om weer veilig en verantwoord te bewegen. Hierdoor neemt de kwaliteit van leven toe.

Starten met verantwoord bewegen   

U start het Beweegprogramma Perifeer arterieel vaatlijden met een uitgebreid intakegesprek. We bespreken het doel dat u wilt bereiken. We kijken naar uw persoonlijke beperkingen. Daarmee wordt rekening gehouden tijdens het beweegprogramma. U doet een inspanningstest zodat duidelijk wordt met welk beweegniveau u veilig en verantwoord kunt starten. Met deze gegevens stellen we een individueel beweegprogramma op. Dit is volledig gemaakt voor uw persoonlijke situatie. Onder begeleiding van een van onze specialisten gaat u dit in twaalf weken uitvoeren.Het zal leiden tot minder benauwdheid en meer uithoudingsvermogen.

Individueel en in groepsverband

Het Beweegprogramma Perifeer Arterieel Vaatlijden is voor uw persoonlijke situatie opgesteld. Gedurende het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut om te kijken of de doelen behaald worden en om eventueel bij te sturen. Het bewegen zelf vindt in groepsverband plaats, met mensen die ook bekend zijn met Perifeer Arterieel vaatlijden. Iedereen volgt zijn eigen beweegprogramma. In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaring uitwisselen.

Fit blijven

Na het volgen van het Beweegprogramma Perifeer Arterieel Vaatlijden kunt u bij het Medisch Beweegcentrum blijven trainen om fit te blijven. Wij hebben diverse trainingsmogelijkheden zoals Medisch Fitness. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Informeer bij het Medisch Beweegcentrum of bij uw Zorgverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoedingen.

Wij zijn aangesloten bij ClaudicatioNet.

   OPENINGSTIJDEN

Maandag – vrijdag 8:00 – 19:00
Maandag- en donderdagavond tot 21:00
Zaterdag – zondag gesloten

   0495 494 393

De specialisten

Naam Achternaam
Naam Achternaam
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti.
Naam Achternaam
Naam Achternaam
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti.
Naam Achternaam
Naam Achternaam
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti.

Maak een afspraak

Een afspraak maken gaat heel eenvoudig. U kunt zowel zonder verwijzing als met verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij ons terecht. Indien u wil dat één van onze medewerkers contact met u opneemt voor het inplannen van een afspraak of als u een andere vraag hebt, kunt u onderstaand formulier invullen.