Project Description

Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van patiënten met een oncologische aandoening. De met de aandoening gepaard gaande lichamelijke en/of psychische klachten en beperkingen kunnen veroorzaakt worden door de oncologische aandoening of door de behandeling van de aandoening. Voorbeelden van klachten van een oncologische aandoening kunnen zijn: vermoeidheid, afname van conditie, beschadiging aan het lymfestelsel, problemen van het bloedcirculatiesysteem, verminderde hartfunctie, pijn en afname van kracht en beweeglijkheid.
Klachten kunnen soms ook ontstaan door de behandeling. Denk hierbij aan klachten die ontstaan ten gevolge van een operatie, chemotherapie, bestraling of het gebruik van medicijnen.

De oncologiefysiotherapeut kan, in de curatieve, palliatieve en terminale fase, een belangrijke rol spelen bij het herstel, het verbeteren van de kwaliteit van leven of de kwaliteit van het sterven. Uit onderzoekt blijkt dat er niet gewacht hoeft te worden tot de behandelingen in het ziekenhuis afgerond zijn. Het is juist goed om tijdens die behandeling al te beginnen met fysiotherapie

Oncologiepatiënten kunnen voor behandeling terecht bij het Medisch Beweegcentrum Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen kan de oncologiefysiotherapeut ook bij u aan huis komen, mits u in het verzorgingsgebied van onze praktijk woont.

  • Klachten van vermoeidheid en/of conditieverlies

  • Problemen bij het bewegen door een operatie, bestraling of chemotherapie

  • Arbeidsreïntegratie

  • Ademhalings-  of hoestklachten

  • Sporthervatting

  • Spanningsklachten

   OPENINGSTIJDEN

Maandag – vrijdag 8:00 – 19:00
Maandag- en donderdagavond tot 21:00
Zaterdag – zondag gesloten

   0495 494 393

  COACHENDE & ADVISERENDE ROL

Naast de fysiotherapeutische behandeling van mensen met kanker kan de oncologiefysiotherapeut ook een coachende en adviserende rol spelen voor collega fysiotherapeuten, huisartsen en andere hulpverleners.

De specialisten

Nancy Lamm
Nancy Lamm
algemeen fysiotherapeut
oncologie fysiotherapeut
oedeemtherapeut
COPD en claudicatio

Maak een afspraak

Een afspraak maken gaat heel eenvoudig. U kunt zowel zonder verwijzing als met verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij ons terecht. Indien u wil dat één van onze medewerkers contact met u opneemt voor het inplannen van een afspraak of als u een andere vraag hebt, kunt u onderstaand formulier invullen.