Project omschrijving

Oedeemtherapie

Gebrek aan beweging, stress, ongezonde voeding zorgen voor een ophoping van afvalstoffen in het lichaam. Deze ophoping vindt plaats in ons lymfestelsel.

Heeft u last van chronische vermoeidheid, hoofdpijn, migraine of opgezette benen dan kan dit komen door een overbelast en vervuild lymfestelsel. De oedeemtherapeut kan hier een uitkomst bieden.

Ook kan oedeem ontstaan  als gevolg van ontstekingen, bestraling, hart- en vaatziekten, nierziekten, allergieën, vergiftigingen en veranderingen in de samenstelling van het bloed (zoals eiwittekort). Hierdoor kan het zijn dat een arm, been, het gelaat of de romp van het lichaam dikker wordt omdat het vocht niet weg kan. 
Het doel van oedeemtherapie is vooral gericht op het zo veel mogelijk verminderen of volledig opheffen van het oedeem en op het voorkomen van toename van het oedeem.

  • voor en na operaties
  • kneuzingen
  • behandeling van littekens
  • Verlichting van spataderen
  • verbeteren van stuwingklachten bij zwangerschap

Een aanvullende toepassing van manuele lymfedrainage is het verminderen van stress. Door het activeren van het zenuwstelsel kan het lichaam zich ontspannen en herstellen.

De oedeemtherapeut bekijkt per patiënt welke aanpak het beste is om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen en te behouden.
De oedeemtherapeut heeft na de opleiding Fysiotherapie een erkende opleiding Therapeutische (manuele) lymfdrainage en oedeemtherapie gevolgd. Alleen dan volgt registratie in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). Door de gespecialiseerde opleiding is de oedeemtherapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw oedeem te beoordelen en daar een passend behandelplan bij op te stellen. 
Vanaf 1 januari 2006 is ook de Oedeemtherapeut direct toegankelijk. Daarnaast kunt u ook bij de huisarts, bedrijfsarts, of specialist een verwijzing naar de Oedeemfysiotherapeut krijgen.

  • Oedeem voor en na operaties

  • Behandeling van littekens

  • Chronische vermoeidheid of hoofdpijn tgv een vervuild of overbelast lymfesysteem

  • Opgezette benen

  • Verlichting van spataderen

   OPENINGSTIJDEN

Maandag – vrijdag 8:00 – 19:00
Maandag- en donderdagavond tot 21:00
Zaterdag – zondag gesloten

   0495 494 393

De specialisten

Jozet Theuws - Duisters
Jozet Theuws - DuistersBIG: 19033512404
algemeen fysiotherapeute
oedeemtherapeute

Lieke Dirks
Lieke DirksBIG: 09047094404
algemeen fysiotherapeut
oedeemtherapeut
handtherapeut
Nancy Lamm
Nancy Lamm
algemeen fysiotherapeut
oncologie fysiotherapeut
oedeemtherapeut
COPD en claudicatio

Maak een afspraak

Een afspraak maken gaat heel eenvoudig. U kunt zowel zonder verwijzing als met verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij ons terecht. Indien u wil dat één van onze medewerkers contact met u opneemt voor het inplannen van een afspraak of als u een andere vraag hebt, kunt u onderstaand formulier invullen.