Project omschrijving

Longrevalidatie

Bewegen lucht op!

Voelt u zich benauwd wanneer u zich inspant? Heeft u ook last van hoestbuien? U zult denken dat het beter is om iedere lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Maar het omgekeerde is waar. Wist u dat wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem heeft, kortweg COPD, het extra belangrijk is dat u beweegt? Als u minder beweegt, zult u juist eerder klachten krijgen en uw mogelijkheden zullen steeds verder afnemen. Bewegen geeft lucht.

Persoonlijk beweegprogramma

Mensen met COPD worden door inspanning benauwder. Dat weerhoudt ze ervan in beweging te blijven. Maar wie minder beweegt, wordt minder fit en heeft meer energie nodig voor dagelijkse dingen. En zo worden mensen steeds benauwder, gaan ze nog minder bewegen en kunnen ze steeds minder. Een beweegprogramma op maat kan mensen met COPD helpen om deze spiraal te doorbreken.

Het Beweegprogramma COPD is zo’n persoonlijk beweegprogramma. Het is volledig iafgestemd op een leven met COPD. B-Fysic Fysiotherapie Budel begeleidt mensen met COPD met veilig en verantwoord bewegen, waardoor de gezondheid verbetert en de kwaliteit van leven toeneemt.

Starten met verantwoord bewegen

U start het Beweegprogramma COPD met een uitgebreid intakegesprek. We bespreken het doel dat u wilt bereiken. We kijken naar uw persoonlijke beperkingen waarmee we rekening moeten houden in het beweegprogramma. U doet een inspanningstest , zodat duidelijk wordt met welk beweegniveau u veilig en verantwoord kunt starten. Met deze gegevens stellen we een individueel , persoonlijk beweegprogramma op, dat volledig is gemaakt voor uw situatie. Onder begeleiding van een van onze specialisten gaat u dit in twaalf weken uitvoeren met als resultaat: minder benauwdheid en meer uithoudingsvermogen.

Individueel en in groepsverband

Het Beweegprogramma COPD is voor uw persoonlijke situatie opgesteld. Gedurende het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut . Deze kijkt of de doelen behaald worden en stuurt eventueel bij . Het bewegen zelf vindt in groepsverband plaats, met mensen die ook bekend zijn met COPD. Iedereen  volgt zijn eigen beweegprogramma . In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaring uitwisselen.

Fit blijven

Na het volgen van het COPD Beweegprogramma kunt u bij B-Fysic Fysiotherapie Budel blijven trainen om fit te blijven. Wij hebben diverse trainingsmogelijkheden zoals Medisch Fitness. Vraag vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

Informeer bij ons of bij uw Zorgverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoedingen.

Afspraak maken

   OPENINGSTIJDEN

Telefonisch bereikbaar tussen 08:00 -18:00

Maandag - vrijdag 8:00 - 19:00
Maandag- en donderdagavond tot 21:00
Zaterdag - zondag gesloten