Project omschrijving

Knie/heup artrose

Artrose is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen vermindert in dikte en kwaliteit. Het gewricht kan pijnlijk en stijf zijn en beperkt in de beweeglijkheid (buigen en/of strekken). Er kunnen ook ontstekingen in de gewrichten ontstaan. Het gewricht wordt dan behalve pijnlijk ook warm en gezwollen. Geleidelijk kunnen er problemen ontstaan bij allerlei bewegingen zoals lopen, traplopen, in en uit de auto stappen, fietsen of schoenen aantrekken. Door toename van artrose kan de pijn verergeren en de beweegmogelijkheden van het heup- of kniegewricht en de spierkracht verder verminderen.

Bij artrose aan knie of heup wordt aangeraden te bewegen. Bewegen kan de pijn en de beperkingen verminderen. Maar in bewegen komen en blijven kan soms lastig zijn. Daarom kan fysiotherapie u helpen om dit te bereiken. U neemt deel aan een beweegprogramma, waarin wordt geoefend in  en in onze oefenzaal. Echter ook individuele begeleiding is mogelijk. We doen specifieke oefeningen om de spieren rondom knie- en heupgewrichten sterker te maken en we trainen de balans omdat dit vaak verminderd is. Verder proberen we de conditie en fitheid te verbeteren en/of om af te vallen. Ook wordt voorlichting gegeven over wat u moet vermijden en welke aanpassingen/hulpmiddelen mogelijk zijn.

Uiteindelijk doel is actief te blijven na de behandeling en toe te werken naar een (meer) actieve leefstijl.

Afspraak maken

   OPENINGSTIJDEN

Telefonisch bereikbaar tussen 08:00 -18:00

Maandag - vrijdag 8:00 - 19:00
Maandag- en donderdagavond tot 21:00
Zaterdag - zondag gesloten

  BEWEEGPROGRAMMA

Om een beweegprogramma te volgen, hebt u een verwijsbrief van de huisarts of specialist nodig. Veel zorgverzekeraars vergoeden een beweegprogramma, buiten de aanvullende verzekering om. U kunt vrijblijvend bij ons informeren of u ook verzekerd bent voor het volgen van een beweegprogramma.