Project omschrijving

Handtherapie: Een echt specialisme

De hand is het belangrijkste werktuig van de mens.  We verrichten er ontelbare dagelijkse handelingen mee. Ook voelen we met onze handen en gebruiken we ze om onze emoties uit te drukken. Blinden lezen met hun handen, doven ‘praten’ ermee. Zonder onze handen zijn we in ons dagelijks leven letterlijk ‘onthand’.

We denken er eigenlijk nauwelijks over na wat we allemaal met onze handen doen. Maar dat verandert als je pijn of klachten aan je hand hebt. En dat kan makkelijk gebeuren. Een hand is namelijk heel kwetsbaar. Er zitten maar liefst 27 botjes in, 30 gewrichten en een heel complex stelsel van pezen, spieren, banden, zenuwen en bloedvaten. Een ongeluk, overbelasting of slijtage kan er al gauw voor zorgen dat u uw hele hand niet meer goed kunt gebruiken.

Loop er niet mee rond

Juist omdat een hand zo’n complexe anatomische structuur heeft en alles met elkaar samenhangt, kan al een kleine aandoening aan een vinger het gebruik van uw hele hand hinderen. Wassen en aankleden wordt een probleem, tandenpoetsen, de sleutel omdraaien, eten koken of even iets opschrijven. Zonder goed functionerende handen wordt alles een stuk moeilijker. Aandoeningen kunnen plotseling ontstaan, bijvoorbeeld door een ongeval. Maar de functie van uw hand kan ook langzaam verslechteren door artrose of overbelasting. In alle gevallen geldt: loop er niet mee rond, maar zoek hulp. Want er is wel degelijk iets aan te doen.

  • Artrose

  • Instabiliteit pols

  • Carpaal tunnel syndroom

  • Fracturen (breuken)

  • RSI, overbelasting

  • Skiduim

  • Dupuytren

  • Mallet finger

Afspraak maken

   OPENINGSTIJDEN

Telefonisch bereikbaar tussen 08:00 -18:00

Maandag - vrijdag 8:00 - 19:00
Maandag- en donderdagavond tot 21:00
Zaterdag - zondag gesloten

   HANDTHERAPIE EEN ECHTE SPECIALISME

Door de ingewikkelde handstructuur is de behandeling van handklachten werk voor de echte specialist.

De specialisten

Liesbeth van den Dungen
Liesbeth van den DungenBIG: 69033515404
Teamleider algemeen fysiotherapeut hand fysiotherapeut COPD, hartfalen, Diabetes Claudicatio klachten perifeer arterieel vaatlijden hartrevalidatie Diabetes Mellitus
Lieke Dirks
Lieke DirksBIG: 09047094404
algemeen fysiotherapeut oedeemtherapeut handtherapeut