Project omschrijving

Geriatrie fysiotherapie

De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg rondom het ouder worden. Juist voor mensen met complexe en meervoudige gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het herstellen na een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of de revalidatie na een gebroken heup. De geriatrie fysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouder worden en de daarbij voorkomende ziektebeelden.De geriatrie fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert hij bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

De geriatrie fysiotherapeut helpt u bij:

De therapie van een geriatrie fysiotherapeut bestaat vaak uit oefenen en trainen van de (dagelijkse) handelingen die problemen geven. Bij pijnklachten, wordt de pijn natuurlijk ook aangepakt. U kunt bij de geriatrie fysiotherapeut terecht voor o.a.:

  • Mobiliteitsbeperkingen: Moeite me dagelijks bewegen zoals opstaan, gaan zitten, in-en uit bed komen, (trap)lopen, verminderde conditie en/of spierverzwakking na lange immobiliteit.
  • Problemen bij activiteiten in het dagelijkse leven: Aan- en uitkleden, wassen, openen van deuren en kranen en huishoudelijke taken.

Expertiseteam Ouderen

Bij B-Fysic hebben we beschikking over het Expertiseteam Ouderen. Zij zijn gespecialiseerd in de zorg rondom ouder worden en complexe gezondheidsproblemen. In het Expertiseteam Ouderen werken geriatrie fysiotherapeuten en ergotherapeuten intensief samen, juist om vanuit meerdere invalshoeken de uitdagingen aan te gaan. Zo staat uw zorgvraag en begeleiding centraal in de aanpak en zorgen we ervoor dat we de best passende behandeling en begeleiding bieden. Als er hulp nodig is van een andere zorgprofessional, wordt deze door het Expertiseteam ingeschakeld.

Lees hier meer over het Expertiseteam Ouderen

Maak een afspraak

   OPENINGSTIJDEN

Telefonisch bereikbaar tussen 08:00 -18:00

Maandag - vrijdag 8:00 - 19:00
Maandag- en donderdagavond tot 21:00
Zaterdag - zondag gesloten

   OOK THUIS BEZOEK

Geriatrie fysiotherapeuten komen vaak bij u thuis voor een fysiotherapie behandeling

De specialisten

Teun Linders
Teun LindersBIG: 69922817904
Geriatriefysiotherapeut