Project omschrijving

Wij verzorgen zowel fysiotherapiebehandelingen in de praktijk als bij u thuis. In de praktijk maken we veel gebruik van onze ruime oefenzaal

Fysiotherapie is voor mensen van alle leeftijden die als gevolg van een lichamelijke aandoening of beperking, problemen ondervinden tijdens het uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven. Een fysiotherapeut onderzoekt, behandelt, adviseert en begeleidt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij klachten of blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Veel klachten in het houding – en bewegingsapparaat kunnen door de fysiotherapeut positief worden beïnvloed.

De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend: pijn, krachtvermindering, stabiliteitsproblemen, ademhalingsproblemen, zwellingen en bewegingsbeperkingen. De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten(trauma), het uitoefenen van werkzaamheden, als gevolg van een ongeval, een chronische aandoening of ontstaan zijn door veroudering.

Naast het behandelen van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan de preventie van klachten, het voorkomen dat patiënten nog eens met dezelfde problemen worden geconfronteerd.

Fysiotherapie is een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen fysiotherapeut mag noemen wanneer hij/ zij de 4-jarige gelijknamige HBO studie succesvol heeft afgerond en tevens een BIG registratie bezit en de verplichte bij- en nascholingen blijft volgen.

Alle Fysiotherapeuten binnen het Medisch Beweegcentrum zijn geregistreerd in het Keurmerk, een kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten.

Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut zich een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen en een lichamelijk onderzoek uit te voeren. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen om zo tot het gewenste resultaat te komen.

  Maak een afspraak

     OPENINGSTIJDEN

  Telefonisch bereikbaar tussen 08:00 -18:00

  Maandag - vrijdag 8:00 - 19:00
  Maandag- en donderdagavond tot 21:00
  Zaterdag - zondag gesloten

  U kunt ook zonder verwijzing van huisarts of specialist bij ons terecht.

  We hebben overeenkomsten met vrijwel alle zorgverzekeraars.

  De specialisten

  Elke fysiotherapeut, werkzaam in het Medisch Beweegcentrum heeft zijn eigen specialisaties. U kunt de specialisaties vinden onder TEAM.

  Maak een afspraak

  Een afspraak maken gaat heel eenvoudig. U kunt zowel zonder verwijzing als met verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij ons terecht. Indien u wil dat één van onze medewerkers contact met u opneemt voor het inplannen van een afspraak of als u een andere vraag hebt, kunt u onderstaand formulier invullen.