Project omschrijving

Fysiotherapie na kanker

Oncologie fysiotherapie is fysiotherapie voor personen met de diagnose oncologie (kanker). Het is mogelijk om vóór, tijdens of na behandeling in het ziekenhuis fysiotherapie te krijgen. Meestal wordt fysiotherapeutische behandeling gestart na operatieve ingrepen, tijdens of na radiotherapie (bestraling) en tijdens of na chemotherapie en kan in iedere fase van het ziekteproces plaatsvinden.

Persoonlijk beweegprogramma

In het Medisch Beweegcentrum is een oncologie fysiotherapeute werkzaam. Tevens zijn er drie fysiotherapeuten met de opleiding manuele lymfedrainage methode Vodder werkzaam.

De oncologie fysiotherapeute en de manuele lymfedrainage therapeuten hebben een goede samenwerking met de nurse practioner(s)oncologie en mammapoli’s in verschillende ziekenhuizen.  Deze samenwerking is van belang om de kwaliteit van de zorg zo goed en efficiënt mogelijk te houden.

Samen met de oncologie fysiotherapeut(e) wordt een individueel behandelplan opgesteld om zo de kwaliteit van uw leven zo groot mogelijk te krijgen. Onder begeleiding van de oncologie fysiotherapeute start u met uw individuele beweegprogramma, dat volledig is afgestemd op uw mogelijkheden en beperkingen. Het bewegen zelf gebeurt in eerste instantie individueel en daarna (indien wenselijk) in groepen.

Starten met verantwoord bewegen

Wanneer u een verwijzing heeft gekregen voor fysiotherapie bij oncologie dan kunt u een afspraak maken (telefonisch of even langs komen). Er zal dan eerst een uitgebreide intake plaatsvinden. Dit om zo veel mogelijk informatie te verkrijgen welke behandeling(en) u krijgt of gekregen heeft, of er nog vervolg behandelingen gepland staan enzovoort. Maar ook om duidelijk te krijgen wat ú wilt. Wat heeft u nodig om de kwaliteit van uw leven te vergroten.

Individueel en in groepsverband

Het Beweegprogramma  is voor uw persoonlijke situatie opgesteld. Gedurende het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw oncologie fysiotherapeut , Deze kijkt of de doelen behaald worden en stuurt eventueel bij. Het bewegen zelf vindt in groepsverband plaats, met mensen die ook bekend zijn met kanker; Iedereen  volgt zijn eigen beweegprogramma. In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaring uitwisselen.

Fit blijven

Na het volgen van het  Beweegprogramma  kunt u bij het Medisch Beweegcentrum blijven trainen om fit te blijven. Wij hebben diverse trainingsmogelijkheden, zoals Medisch Fitness. U kunt vrijblijvend Informeren naar onze mogelijkheden.

Informeer bij het Medisch Beweegcentrum of bij uw Zorgverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoedingen.

   OPENINGSTIJDEN

Maandag – vrijdag 8:00 – 19:00
Maandag- en donderdagavond tot 21:00
Zaterdag – zondag gesloten

   0495 494 393

Maak een afspraak

Een afspraak maken gaat heel eenvoudig. U kunt zowel zonder verwijzing als met verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij ons terecht. Indien u wil dat één van onze medewerkers contact met u opneemt voor het inplannen van een afspraak of als u een andere vraag hebt, kunt u onderstaand formulier invullen.