Project omschrijving

Diabetes

Bewegen voor betere gezondheid

Voor mensen met diabetes is een gezonde leefwijze extra belangrijk. Onderdeel van een gezonde leefstijl is voldoende lichaamsbeweging. Met voldoende lichaamsbeweging blijft u gemakkelijker op het juiste gewicht en verbetert u uw conditie. De insulinegevoeligheid, de bloeddruk en de botdichtheid verbeteren en de goede cholesterol stijgt. Bovendien bevordert een gezonde leefstijl de bloedsomloop en versterkt het uw hart, waardoor u de kans op hartziekten en herseninfarct verkleint. Daarnaast kan lichaamsbeweging zorgen voor gebalanceerde bloedglucose waarden.

Persoonlijk beweegprogramma

Medisch Beweegcentrum heeft speciaal voor mensen met diabetes een beweegprogramma ontwikkeld. Onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten start u met uw individuele beweegprogramma. Dit is volledig  afgestemd op een leven met diabetes. Het bewegen zelf gebeurt in groepen, met mensen die ook bekend zijn met diabetes. Iedereen volgt zijn eigen beweegprogramma. Zo begeleiden wij mensen met diabetes met veilig en verantwoord bewegen, waardoor de gezondheid verbeter en de kwaliteit van leven toeneemt.

Starten met verantwoord bewegen

U start het Beweegprogramma Diabetes met een uitgebreid intakegesprek. We bespreken het doel dat u wilt bereiken. We kijken naar uw persoonlijke beperkingen waarmee we rekening moeten houden. U doet een inspanningstest , zodat duidelijk wordt met welk beweegniveau u veilig en verantwoord kunt starten. Met deze gegevens stellen we een individueel beweegprogramma op, dat volledig is gemaakt voor uw persoonlijke situatie. Onder begeleiding van een van onze specialisten gaat u dit in twaalf weken uitvoeren.

Individueel en in groepsverband

Het Beweegprogramma Diabetes is voor uw persoonlijke situatie opgesteld. Gedurende het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut . Deze bekijkt of de doelen behaald worden en stuurt eventueel bij. Het bewegen zelf vindt in groepsverband plaats, met mensen die ook bekend zijn met diabetes. Iedereen  volgt zijn eigen beweegprogramma.  In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaring uitwisselen.

Fit blijven

Na het volgen van het Diabetes Beweegprogramma kunt u bij het Medisch Beweegcentrum blijven trainen om fit te blijven. Wij hebben diverse trainingsmogelijkheden zoals Medisch Fitness. Informeer naar onze mogelijkheden.
Informeer bij het Medisch Beweegcentrum of bij uw Zorgverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoedingen

   OPENINGSTIJDEN

Maandag – vrijdag 8:00 – 19:00
Maandag- en donderdagavond tot 21:00
Zaterdag – zondag gesloten

   0495 494 393

Maak een afspraak

Een afspraak maken gaat heel eenvoudig. U kunt zowel zonder verwijzing als met verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij ons terecht. Indien u wil dat één van onze medewerkers contact met u opneemt voor het inplannen van een afspraak of als u een andere vraag hebt, kunt u onderstaand formulier invullen.