COVID-19 revalidatie

Bent u besmet geweest met het COVID-19 virus en heeft u aanhoudende klachten of bent u aan het herstellen van een ziekenhuis/ Intensive Care (IC) opname? Dan kan het COVID-19 revalidatietraject van B-Fysic uitkomst bieden. Wij beschikken over gespecialiseerde fysiotherapeuten en een breed netwerk van andere disciplines die samen de handen ineen slaan om u te helpen in uw herstel.

Aanhoudende klachten na een COVID-19 besmetting

Onderzoek wijst uit dat een deel van de (ex) corona patiënten na een (milde) COVID-19 besmetting aanhoudende klachten kunnen houden. Deze kunnen variëren per persoon in welke klachten en hoe ernstig ze zijn. Veel voorkomende klachten zijn o.a.:

  • Kortademigheid / benauwdheid
  • Vermoeidheid en verminderd uithoudingsvermogen (Door afname in conditie en kracht)
  • Slaapproblemen
  • Concentratieproblemen

Bij een vaak zeer ingrijpende ziekenhuis en/of IC-opname kunnen de klachten langdurig aanhouden. Hierbij zien we dat deze groep (in sommige gevallen) te maken krijgen met ernstige klachten op het gebied van uithoudingsvermogen en kracht, cognitie (kennis opnemen en verwerken, denken, geheugen en praten), psychische problemen en een verminderde kwaliteit van leven. Het is zeer belangrijk dat ook juist deze groep d.m.v. een persoonlijk afgestemd plan met behulp van meerdere disciplines kan revalideren op zijn/haar tempo.

Multidisciplinaire inzet

Omdat COVID-19 zijn sporen achterlaat op zowel fysiek als wel mentaal, cognitief, emotioneel en sociaal vlak is multidisciplinaire inzet noodzakelijk. Bij B-Fysic hebben we speciaal opgeleide therapeuten die middels een op wetenschappelijke inzichten gebaseerd behandelprotocol werken. Daarnaast werken wij samen met professionals in de regio die binnen hun eigen vakgebied voor u klaar staan.
Het team bestaat o.a. uit:

Vergoeding zorgverzekeraar*

*LET OP! Deze informatie is actueel op het moment van schrijven (04-2021). Door de vele veranderingen binnen de vergoedingen van zorgverzekeraars kunnen wij niet garanderen dat deze informatie constant actueel blijft. Om zeker te weten dat u recht heeft op een vergoeding, neem contact op met uw zorgverzekeraar!

Revalidatie na een COVID-19 besmetting wordt uit de basisverzekering vergoed t/m 1 augustus 2021. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Wat krijgt u vergoed:

  • Fysio- of oefentherapie: maximaal 50 behandelingen
  • Ergotherapie: maximaal 10 uur
  • Dieetadvisering: maximaal 7 uur
  • Logopedie: de zorg die nodig is

U krijgt deze zorg maximaal 6 maanden vergoed. Een specialist kan beoordelen of deze periode eenmalig nog met 6 maanden verlengd kan worden.

Let op! Heeft u nog ongebruikt eigen risico? Dan zal deze eerst opgemaakt worden.

Voor gedetailleerde informatie over de vergoedingen adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Afspraak maken of meer informatie nodig?

Neem contact met ons op of vul het contactformulier in.